Voordelen voor werkgevers

Voordelen voor werkgevers

Bedrijfsmassages zorgen ervoor dat men de werkplek niet louter associeert met stressfactoren.

6 min
Werkgever
Stress
Productiviteit
Voordelen

Werk veroorzaakt stress en massages kunnen je daar rechtstreeks bij helpen. Maar bedrijfsmassages hebben ook een indirect effect: we zorgen ervoor dat men de werkplek niet louter associeert met stressfactoren. Onze masseurs bekommeren zich namelijk om het welzijn van je medewerkers en volgen hun klachten individueel op. Uit onderzoek blijkt dat de impact van een massageprogramma niet onderschat mag worden: men heeft iets om naar uit te kijken - een rustpunt waar iemand persoonlijk aandacht aan je besteedt.

Volgens een studie van Everest College geeft 83% van werknemers aan dat werkdruk ten koste gaat van hun productiviteit. Een ander rapport van Occupational Health & Safety News meldt dat 50% van de verloren productie op de werkplek het gevolg is van stress. Als je weet dat studie na studie aantoont dat tot 99% van de werknemers voordeel zou halen uit bedrijfsmassages en dat overheden steeds meer inzetten op welzijn via verplichte jaarlijkse budgetten en fiscale voordelen…

Je kan gemasseerd worden tijdens je break

Meer dan de som der delen

Het implementeren van een massageprogramma is nuttig voor zowel werknemer als werkgever - en dat terwijl het minder kost dan je zou denken. Laten we de impact van massages op de werkvloer eens op een rijtje zetten vanuit het oogpunt van de werkgever:

  1. De productiviteit van werknemers neemt fors toe. Een gezonde en tevreden collega is veel aangenamer om mee samen te werken en men is gemotiveerd om taken tot een goed einde te brengen. Als je één ding wilt vermijden op je werk, dan is het wel een toxische omgeving waar burn-outs om de hoek loeren…
  2. Zorgkosten gaan omlaag. Preventie is namelijk vele malen goedkoper dan een remediërende aanpak. Het leidt tot minder ziekteverzuim, minder arbeidsongevallen en ‘n verbeterde communicatie.
  3. Positieve energie onder teamleden creëert een feedback die het ganse team naar een hoger niveau tilt. De groepsmentaliteit die hieruit ontstaat overstijgt de som van ieder individu. Het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur wordt traditioneel als iets ongrijpbaar beschouwd en bij Massage at Work maken we er een erezaak van om je daarbij te helpen.
  4. Toptalent aantrekken en behouden. Je personeel motiveren om weer naar de werkplek te komen is geen eenvoudige zaak in deze post-Covid tijden. Dergelijke voordelen zijn tegenwoordig cruciaal in de keuze voor een job.

Met open armen

We hebben sedert twintig jaar het genoegen om honderden bedrijven bij te staan in hun zorgprogramma’s. Van ronkende namen met indrukwekkende kantoorgebouwen tot franchisebedrijven met meerdere vestigingen. Van scholen, congressen en beurzen tot callcenters, KMO’s en ziekenhuizen. Onze teams komen er vaak al jarenlang over de (werk)vloer en worden overal met open armen ontvangen. De impact die onze programma’s hebben op hun moreel kan je er letterlijk aan den lijve ondervinden.

Als we één gemeenschappelijk thema eruit lichten is het dit: mensen zijn er gevoelig aan om persoonlijk geäpprecieerd te worden. Massages op locatie zijn voor hen geen extraatje, maar een bewijs dat men hen waardeert en geeft om hun individueel welbevinden. Ze zien hun bedrijf als toonaangevend en menselijk: de ideale werkplek.

Betaalbaar en laagdrempelig

Massages zijn de meest kostenefficiënte manier om een positieve werkomgeving te stimuleren. Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte. Nodig ons uit om eens langs te komen en we zorgen ervoor dat je medewerkers weer met de glimlach naar het werk komen!

(21-01-2023)

Meer artikels