Teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten

Teambuildings willen de productiviteit opkrikken, maar zijn eerder stresserend voor medewerkers.

4 min
Teambuilding
Stress

Een vlotte samenwerking binnen teams is cruciaal voor de meeste bedrijven. Spanningen en conflicten gaan immers ten koste van de productiviteit. Het creëert animositeit en frictie die op termijn de ganse bedrijfscultuur beïnvloedt. Traditioneel grijpt men dan naar teambuilding activiteiten - maar die zijn duur en onpersoonlijk. Ze bieden geen oplossing voor aanslepende wrijvingen onder collega’s en zijn doorgaans stresserender dan men denkt. Men moet weer presteren en scoren.

Om het welzijn op het werk te bevorderen bestaat er nochtans een veel eenvoudigere en betaalbaardere oplossing: een massageprogramma op de werkplek. Onze stoelmasseurs komen je wekelijks of maandelijks in de watten leggen. We passen onze behandeling aan aan jouw klachten. We brengen je eerst tot rust, pakken je spierknopen aan en laten daarna je bloed weer te stromen. Je zal je weer opgeladen voelen en verlossen je van de ongemakken die zulke conflicten vaak op de spits drijven.

Stoelmassage is persoonlijker dan teambuilding

Teambuilding is vooral nuttig voor de werkgever

Veel teambuilding activiteiten hebben precies als doel om je uit je comfortzone te halen. Dit zijn dan de typische touwklimpartijen en rafting tochtjes. Hoewel ze hun nut kunnen hebben bij het jongere, extravertere publiek, staan ze haaks op ons ontspannende aanbod dat eerder een safe zone wilt creëren met individuele aandacht en zorg.

Andere initiatieven willen eerder je competenties aanscherpen. Meestal betrekt men dan een externe specialist die je via een reeks oefeningen en workshops tracht te trainen in specifieke vaardigheden. Dit soort incentives maken je wel degelijk productiever, maar van ontstressen is hier natuurlijk geen sprake.

Waarom stoelmassage en geen team building?

Massage at Work pakt het anders aan: we komen naar je toe op een moment dat het je best uitkomt. Je neemt plaats op een speciale stoel en een inleidend gesprekje stelt je helemaal op je gemak. Onze massages worden over de kleren heen gegeven en er worden geen lotions gebruikt.

Vervolgens masseren we je nek, schouders, rug en armen, met een focus op je specifieke klachten. Geen enkele team building geeft je zo’n persoonlijke aandacht. Ontspannen collega’s die voelen dat men om hen geeft zijn gemotiveerder, productiever en dragen bij aan een positieve bedrijfscultuur. Je bereikt dezelfde doelen als een teambuilding dagje op een minder belastende en kostelijke manier.

(27-01-2023)

Meer artikels